Ga naar de inhoud
Een duurzame impact creëren met Local Heroes
terug naar overzicht

Een duurzame impact creëren met Local Heroes

Uitdaging

Local Heroes is een Belgische non-profit organisatie die gemeenschappen in ontwikkelingslanden wil aanzetten om volledig zelfvoorzienend te worden en de regio verder te ontwikkelen. ZIj focussen daarvoor op drie pijlers: toegang tot drinkbaar water en sanitair, onderwijs en ondernemerschap.

Mensen in ontwikkelingslanden hebben water nodig om te kunnen overleven en onderwijs en ondernemerschap om zichzelf te kunnen ontwikkelen en niet afhankelijk te zijn van anderen.

Martin Makyeme, Coördinator Afrika - Local Heroes

We co-creëerden de branding en langetermijnstrategie voor Local Heroes en zullen de organisatie ook de komende jaren ondersteunen om die strategie te implementeren.

Thema's

Communities
Onderwijs
Ondernemerschap
Milieu
Non-profit
Gezondheid
Sociale impact

Services

Strategie
Branding
Service Design
Design

Wil je met ons werken? Contacteer ons.

Een impactvolle branding

Local Heroes vroeg ons om een logo te maken dat onmiddelijk herkenbaar is en waarin alledrie de pijlers verwerkt werden. Wij bedachten voor hen een naam en logo die volledig tegemoetkomen aan die wens en die ook een sterk gevoel van trots creëren bij de leiders van de lokale communities. Want wie wil er nu niet graag een held zijn, toch?

Local Heroes logo

Bij het creëren van het logo hielden we natuurlijk ook rekening met hoe en waar het logo vaak gebruikt zou worden. Local Heroes is vooral actief in Latijn-Amerika en Afrika en dus zorgden we ervoor dat het logo ook gemakkelijk herkenbaar blijft wanneer het door de lokale bevolking op muren wordt geschilderd.

Local Heroes logo Africa

Local Heroes Uganda Een schets van het Local Heroes logo voor een muurschildering in een Oegandese school

Een duurzaam businessmodel

We werkten samen met Local Heroes ook aan een langetermijnstrategie. De focus daarbij lag vooral op het creëren van een duurzaam inkomstenmodel. Terwijl veel non-profits toch vooral afhankelijk zijn van giften en subsidies om hun hoofd boven het water te kunnen houden, willen we bij Local Heroes een meer zakelijke aanpak introduceren. De strategie van Local Heroes zal in 2019 uitgerold worden.

Een duurzaam inkomstenmodel bekomen is duidelijk een van de grootste uitdagingen voor de non-profit sector. Wij zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat de meer zakelijke aanpak en cultuur van Local Heroes cruciaal zal blijken voor hun succes.

Michael Boschmans, Chief Strategy - Quest

Advertising campaign Local Heroes
Local Heroes T-shirt white
Local Heroes T-shirt blue
Local Heroes website

Wil je meer leren over Local Heroes? Bezoek dan de website die we voor hen maakten: http://www.supportlocalheroes.org/

terug naar overzicht

Meer cases

Een educatief spel om onvoorwaardelijke cash transfers te stimuleren

Quest Eight

Een educatief spel om onvoorwaardelijke cash transfers te stimuleren

Bekijk case study

Breng je idee tot leven met onze Brewery

Tegen 2025 willen we bij Quest 5 impactorganisaties mee helpen oprichten. We hebben zelf best wel enkele ideeën, maar we zijn altijd op zoek naar ondernemers met een briljant idee om de wereld te verbeteren.

ONTDEK THE BREWERY

Laat je inspireren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang geregeld inspirerende inzichten, tips en updates over onze studio.